måndag 22 februari 2010

Insnöade..nej då, inte vi..

Det har varit en helg full av liv och rörelse, snöskottning och åter snöskottning som på de flesta håll kanske i vårt land. Barnbarnen från Mosås har varit på besök. Planerat var att de från Motala också skulle komma, även g-mormor och g-morfar. Vi skulle ha tre-årskalas (som blev inställt p.g.a. sjukdom tidigare)och även fira några lite äldre herrar också. Bullar var bakade tårta fixad och färdtjänst beställd så nu var allt förberett för kalas... SMHI började prata om snö igen och blåst, den där vita varan som vi har fått oss tilldelat rätt så rejält redan. Sonen med familj gav sig ut på fredagseftermiddagen och hann hit innan den utlovade snön anlände. Dottern ringde på förmiddagen och sa att "här på slätten blåser det och kommer det snö också så tar vi oss inte ut på vägen". och mycket riktigt på lördag förmiddag var de insnöade....Det var bara att planera om, jag har blivit riktigt duktig på det tror jag. Färdtjänsten avbeställdes och så bestämdes att vi som ev. tog oss ut på vägen på lördagförmiddag åker till Slätmon istället. Tur var väl det att vi fick dit åka istället. Det hade inte varit lätt för färdtjänstbussen heller att ta sej fram även om det var skottat. Och framförallt att åka rullstol i snömassorna är inte att rekommendera varken för den som åker med eller den som kör.
Så det blev ett lite mindre kalas, och vi fick de godaste räkmackor som finns att få, det är mor Britta som är expert på att göra sådana mackor.Tårta blev det också och en stunds gemenskap. Sedan var det dags att fatta snöspaden igen när vi kom hem.



mina fina föräldrar Britta och Elias

Alva hamnade visst i dockvagnen
På mornarna skulle vi titta på barnprogram, trodde vi.
Men Hugo var mera intresserad av ishockey, så det blev det istället
En färggrann Steglits på besök
utsikten från TV-rummet...

Grannen och Roger hjälps åt med garagetaket

vår gata i dag i solsken


en liten enkel Porslinsblomma kan sätta guldkant på vardagen
och göra mej glad
Vi har haft en skön och mysig helg tillsammans med familjen från Mosås.
Ha det gott.
Birgit

3 kommentarer:

Bonnfrua sa...

Vilka fina kort du tar! Katten som vill bli klappad är för msig, Hanna tyckte den var urskoj! :-)
Fint kort på Moby-borna!

Lovisa sa...

Tusen tack för en jätte mysig helg! Vi kommer gärna snart tillbaka...men först är ni välkomna hit ;o) Kraaaam Lovisa

Birgitta sa...

Det räcker med den vita varan nu, även om den kommer på extrapris. Kallt är det också.
Vägen är glashal, så i morron gäller det att ha tungan rätt i mun. Vi har ju vinterväglag hos oss, inget salt eller sand.
Ha det gott.
Kramis Birgitta