fredag 5 februari 2010

Lapp - Lisa...

I går hörde jag att det var på dagen ett x- antal år sedan Ny Demokrati bildades. Jag lyssnade inte så intresserat på det, men reflekterade över att de ville ta bort lapp-Lisorna. Man skulle ju få parkera var man ville och hur man ville .... så när jag var ute kunde jag inte låta bli att fota denna parkering som är alldeles intill oss. P 24 tim, står det på skylten. Det är ju kanske tur att vårt lilla samhälle inte har några lapp-Lisor, utan man kan parkera sin bil när det är vinter och svårt väglag. Sägas ska väl att det är mest äldre som bor och har parkerat här. Tycker nog att de är förståndiga som låter bilen stå i dessa dagar. Snön smälter ju undan när den tiden är inne.


En långtidsparkerad bil, hoppas inte någon behöver den i dag. Inte så lätt att ta sig ut över snövallarna.

Redan 7 jan var det mycket snö på taken.
Detta är "skottat" många gånger sedan dess.

När vi skottat klart på marken, så har det blivit dax att även skotta taken.
Det ser lite oroväckande ut när bjälkarna sviktar, så det är bara att arbeta på.
Men mitt i detta "snökaos" så kan man allt förnimma att det kommer en efterlängtad vår. Fåglarna kvittrar så fint nu och inte bara en och annan, utan man höra många samtidigt. Även solen som tittar fram ibland tycker jag bådar om en ljusare framtid och dagarna blir längre för varje dag. Så visst kommer våren snart.
Ha en skön helg och njut av dagen som är.
Kram Birgit
//Mor Tuta

4 kommentarer:

Bonnfrua sa...

Du har ju blivit en proffsbloggare mummen!!!!

Märta sa...

Tack för grattis-hälsningen!
Ja här skottas det också en hel del. Diskuterade just om vi behöver skotta ladugårdstaket så det inte händer något med taket.
Ha en skön helg!
Märta

Birgitta sa...

HEJ! Vilka snöskottare ni blivit. Vi hoppas att taken håller här. Nu syns det verkligen vilka bilar som är långtidsparkerade. Här har vi isgata på vägen till tätorten nu. Så det är nog säkrast att hålla sej hemma. Ska till sjukgymnasten på torsdag.
Önskar dej en skön helg!
Kram Birgitta

Anonym sa...

Vilka fina snömössor du har fotat! Den här vintern saknas det sannerligen inte "råvara", men visst är det vackert!

Kram Anita