torsdag 28 april 2011

Ved

Den 1 maj har vi bott i vårt hus i 35 år. Det är rätt så länge när man börjar tänka på det.
Ända fram till -06 eldade vi med ved, då vi bergborrade. Nu har vi bara en braskamin som ger lite extra skön värme på vintern och till den behövs ju också ved.
Min käre gubbe vill ju ha sina förråd välfyllda inför kommande vinter och det började de vara när han fick erbjudande om att ta hand om två stora björkar.....
Inte kan man säga nej till sådan ved inte, så vi drog iväg och sågade upp träden och tog hem dom.
Kanske inte precis rätt årstid att hålla på med sånt här arbete, men det har gått bra. Så nu är vi som ekorrarna som samlar sina förråd fulla.



En stock sågas i mindre bitar för vi ska kunna ta hem dom.


Den här gången blev inte kärran riktigt fullastad


En riktig bjässe, men skam den som ger sej. Det blev många bitar av klumpen.




Lite fick gubben kapa i sin kap, den byggde han i slutet av -70 talet.

Det är många meter ved som har sågats i den och den fungerar alldeles utmärkt fortfarande.


Sedan ska ju all ved "floas" (östgötska kanske?), staplas.

När den är torr är det bara att elda igen.

Fast jag hoppas det dröjer länge än tills det är dags

Gullvivor växer i trädgården, den är en av mina favoritblommor.


Körsbärsblommorna slår ut mer och mer för varje dag


...och så Taggen som njuter av försommaren och hälsar till er alla





Kram Birgit






måndag 25 april 2011

Skön helg

Vilken härlig helg vi har haft, sol och varmt, nästan sommar.
Det händer ju massor i naturen, man ser förändringar varje dag.
Ängarna är alldeles vita av vitsippor och nyutslagna björkar, tänk att få uppleva allt detta fina, underbart.
När vi var hos Åsa med familj i fredags, var vi på en plantskola och handlade lite växter. Hon tipsade mej att köpa "kattmynta", de blommar så fint och så doftar de när katterna äter av den.
Jaha, kanske något att testa, så jag köpte några.
I lördags planterade jag dom, Taggen var med runt mej. Han föjer ju med som en hund. Strax så satte han upp nosen och "sniffade" och hittade de nyplanterade växterna. Han provsmakade och de fick godkännt tror jag, för det smaskas en hel del på den nya växten nu.




Provsmakning, ja, det var ju jättegott.



Sitta i solen och njuta, gillar Taggen.



I eftermiddags tog vi kaffekorgen med till ett av våra favoritställen, en vik av Åsunden. Det är så skönt att sitta och lyssna på vågskvalp, fågelsång och bara koppla av.




Snart kan man kanske bada här igen, om man inte är en badkruka...



Vårt körsbärsträd i dag.




Önskar dej en bra vecka
Kram Birgit






fredag 22 april 2011

Glad Påsk

Glad Påsk alla goda bloggvänner.
Vilken fin dag det har bjudits på i dag, här kan vi inte klaga. Kanske lite bara, på en rejäl dunderförkylning som jag har fått, helt gratis. Men det går ju över snart, hoppas jag.

Dagen till ära hade maken och jag blivit inbjudna på middag hos äldsta dottern med familj. Vilken fin underbar resa vi fick göra genom stora delar av Östergötland. Man bara njuter av den fina naturen som nu är klädd i vårskrud. Skira gröna björkar, mattor av vitsippor och grönt gräs. När vi närmade oss slätten var det stora dammoln över varje åker, bönderna har bråttom nu, det är mycket ska göras.





Var sitt Påskägg måste man ju ha med sej till barnbarnen, de verkade bli uppskattade,

innehållet försvann allt eftersom dagen gick.



Jag måste bara ha med grannens katt Skrållan, som älskar att sitta i solen, hon följer solstrålarna så länge det bara går, ändå in på kvällen. Måste man hoppa upp på grannens altantak för att utnyttja de sista strålarna för dagen, ja då gör man det, och kollar även in utsikten också.



Det här är Tiger i Skärstad, jag gillar ju sådana här fyrbenta varelser, han dricker, kanske inte dagsfärskt vatten precis, i dammen hemma på sin gård.



Det svischade och hördes en hel del ljud i luften och där var det flera fallskärmshoppare som hoppad ut ur ett litet flygplan, för att sedan land strax intill där vi var....



...även sgelflyg fick rum i luftutrymmet över gården.



Några entusiaster som kanske tränar inför Vätternrundan,

Hanna tränar hon också, men på sitt eget lilla vis.






Önskar er en fortsatt skön Påsk

Kram Birgit



söndag 17 april 2011

Födelsedag

I går firade vi födelsedag fast den rätta dagen är i morron, måndag. Det är mamma som fyller och det måste ju firas. Vi ordnade till med bjudning här hemma, barnbarn, barnbarnsbarn, bror och syskonbarn var med och firade. En riktigt rolig och trevlig eftermiddag fick vi tillsammans. Mamma fyller 85 år, i morron och i dag söndag har mina föräldrar bröllopsdag 63 år. Inte dåligt, GRATTIS säger jag till er båda, för jag vet att de är noga med att läsa min/våra bloggar.
Mina fina föräldrar, kortet är taget av "dotera mi"


När vi hade ätit och fikat och barnen var ute och lekte, kom Taggen och ville vara med på ett hörn. Han satte sej på en stol vid bordet hos oss, där satt han och spann och mådde gott en bra stund.
Blivande fotograf månne?? Han fotade många bra bilder.



Att ha barnbarn hemma är bra, då får man lite fina blommor att ha på bordet.



När vi blev själva hemma, tog vi oss en skön promend på "Vackra vägen". Sol, värme, fågelsång och underbar natur, en lisa för både kropp och själ, och så en ryggsäck med fika, vad mer kan man önska?



Solen blänker så fint i vattnet som forsar fram.



Kram Birgit


tisdag 12 april 2011

Helgen och blogger bråkar

Tydligen bråkar blogger fortfarande, det är inte alls roligt när det inte blir som man vill. Tiden bara rinner iväg och så har en vecka gått och jag har inte hunnit/orkat blogga, men jag har tittat in till er lite ibland för att hålla lite koll. Det är så roligt att läsa era bloggar och se hur ni har det och hur den svenska våren gör stora framsteg. En del av er har det tufft och för andra flyter livet på , alla har vi det olika, men man får försöka vara tacksam för dagen man får och göra det bästa av den. I helgen hade vi besök av 3/4 av sonens familj. Mamma i familjen stod för" försörjningen" i helgen. Det är ju så med serviceyrken, allt ska ju fungera vardag som helg. Den ena av deras bilar behövde lite nya delar, då är det ju bra att få lite hjälp av farsgubben och man är två att klura ut besvärligheterna. Det hela slutade med att bilen blev nästan som ny!!
Inte bara bilreparation, utan ytterligare lite tankeverksamhet blev det för farfar när han kom in. Hugo hade hittat ett schackspel som Marcus tillverkade för länge sedan, pjäserna svarvade han tillsammans med sin morfar en gång i tiden.

En glad kille, som till största delen fattade galoppen i spelets regler.

Alva plockade fram gamla bokstäver som jag lekte med en gång i tiden. Bokstäverna räckte till hennes och bästa kompisens namn. Blåsippor och vitsippor plockades också.
När vi kom till g-mormor och g-morfar stod detta fordon utanför trappan.

En mycket spännande tingest för en liten grabb (kanske även för stora grabbar)

Den måste ju bara provsittas, lyckan var stor.


Den här gynnaren med alla sina kompisar har hittat till mina föräldrar. Inte har de visat sej i vinter inte men nu dyker de upp. Vackra är de iaf. Kortet är taget genom fönstret, med glas från 1920-talet!



Så till sist måste ju min katt få vara med på ett hörn. Han som alla vi andra gillar vårsolen och den sköna värmen som var i går.





Önskar er alla en fin vecka

Kram Birgit

måndag 4 april 2011

Händig man

Jag har länge ojat mej över att tvättmaskinen står så lågt. Har den alltid gjort det?? Skulle tro det, men helt plötsligt tycker jag att den är alldeles för låg. Hur kan det komma sej tro? Som jag sagt förr, jag blir ju inte yngre och vigare i kroppen precis. Ibland när jag klagat har gubben sagt, jag kan nog fixa något. Sagt och gjort, häromdagen gick han ut och letade i sina gömmor och bland sina "bra att ha " saker och vips så var projektet igång. Det plockades fram fyrkantsrör, svets och elektroder.
Här svetsas det för fullt.


När det hela var ihopsvetsat blev det lite finlir med vinkelslipen
Här skär han av mera vinkeljärn som behövdes till hörnen på pallen.



Lite finlir igen, och så ska det till lite färg också....



..... och vips så står tvättmaskinen i lagom höjd för mej.

Nu fungerar det toppenbra , inget mera gnäll nu inte.




Kram Birgit